News

Cowslipper: Heberex introduceert koeienslipper in de strijd tegen klauwaandoeningen

Ommen – Heberex brengt slipper voor koeien op de markt. Een makkelijk en snel aan te brengen hulpmiddel om (antibioticum bevattende) spray of zalf op de plek van de aandoening  te houden.               De slipper, een verband met een sponsvormige vulling, wordt tussen de klauwen geplaatst en vervolgens met klittenband aan de klauwen vastgemaakt. 

Infectieuze klauwaandoeningen zoals de ziekte van Mortellaro, stinkpoot en tussenklauwontsteking worden veroorzaakt door bacteriën die in de mest voorkomen.

Elke melkveehouder heeft wel eens problemen met deze klauwaandoeningen en de schade varieert al snel van 100 tot 300 euro, of meer per kreupele koe. De schade is op te splitsen in directe economische schade (kosten behandeling en niet leveren van melk van zieke of behandelde koeien) en indirecte schade (lagere melkproductie, verminderde en vervroegde afvoer). Verbetering van de klauwgezondheid kan dus flink geld opleveren.

De behandeling van een kreupele koe start met het zorgvuldig en vakkundig therapeutisch pedicuren. Na het bekappen moet de klauw goed worden droog- en schoongemaakt om vervolgens te worden behandeld met een (antibioticum bevattende) spray of zalf.

Met de Cowslipper wordt er ingespeeld op de behoefte om de aandoening constant van spray te voorzien. Het smalle deel van de Cowslipper wordt in de tussenklauwspleet geplaatst en het brede deel tegen de bal. Vervolgens wordt de slipper volgespoten met spray/zalf. Na het aanbrengen van de Cowslipper, kan de koe normaal lopen en wordt besmetting met bijvoorbeeld mest voorkomen.  Door het lopen wordt de spray iedere keer ook naar het bal gebied gedrukt. De slipper kan makkelijk worden bijgevuld. Dit kan het beste dagelijks in bijvoorbeeld de melkstal worden gedaan.  

Voordelen Cowslipper:
1. Makkelijk aan te brengen
2. Makkelijk bij te vullen
3. Spons zorgt voor continue aanvoer van spray/zalf
4. Voorkomt besmetting met mest

De slippers zijn per 10 stuks verpakt.
Geplaats op: 18-04-2011

Terug naar overzicht
Heberex © 2018 | Alle rechten voorbehouden